SD kaarthouders

Als je meerdere geheugenkaartjes voor je foto- of filmcamera bezit, dan loop je snel tegen de vraag aan hoe je de verschillende SD geheugenkaartjes overzichtelijk en snel opruimt. Voor het overzichtelijk opruimen van geheugenkaartjes verkopen wij handige SD kaarthouders waar je je geheugenkaartjes overzichtelijk en stofvrij in op kunt ruimen. Het is je vast wel eens overkomen, dat je niet meer precies weet waar je een geheugenkaartje hebt neergelegd. Vooral de kleine micro SD geheugenkaartjes kunnen door hun kleine formaat snel zoekraken. Koop een SD kaarthouder waarin je al je reserve geheugenkaartjes overzichtelijk in op kunt bergen.

SD kaarthouder kopen

We leveren verschillende soorten kaarthouders waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen uit stevige kunststof SD kaarthouder doosjes waar je per doosje een geheugenkaartje in op kunt bergen. Deze SD kaarthouder doosjes zijn een uitstekende bescherming tegen stof en spatwater. Ze vormen ook een uitstekende bescherming voor de contacten van het geheugenkaartje waardoor deze langer mee gaan. Je kunt ook kiezen voor handige insteek kaarthouder hoesjes waar je per hoesje een of meerdere geheugenkaartjes in kunt steken. Maak je regelmatig gebruik van meerdere geheugenkaartjes, kies dan voor een SD kaarthouder etui of box. Deze etuis en boxen bieden plaats voor meerdere kaartjes. Op deze manier heb je je geheugenkaartjes altijd overzichtelijk opgeborgen en bij de hand. Een SD kaarthouder is ideaal voor het overzichtelijk bij elkaar houden van geheugenkaartjes. Is het kaartje in je foto- of videocamera vol, haal het uit je camera en steek het meteen in een vakje van je SD kaarthouder. Zo raak je nooit meer een geheugenkaartje kwijt. Haal een leeg geheugenkaartje uit je SD kaarthouder en steek dat kaartje in je foto- of videocamera en je kunt meteen weer verdergaan.

SD kaarthouder gebruiken

Een vol SD geheugenkaartje is erg waardevol. Er staan honderden onvervangbare herinneringen op. Zorg er dus voor dat je je deze herinneringen goed en overzichtelijk opbergt in een Micro SD kaarthouder. Koop je een SD kaarthouder etui, dan heb je ruimte voor meerdere SD geheugenkaartjes. Het is een goede gewoonte om onderscheid te maken tussen volle en lege kaartjes. Er zijn enkele systemen om in een SD kaarthouder onderscheid te maken tussen lege en volle geheugenkaartjes. Heb je genoeg ruimte, dan kun je de ene kant van de het SD kaarthouder etui gebruiken voor lege kaartjes en de andere kant voor volle kaartjes. Heb je je SD kaarthouder etui vol zitten met kaartje, dan kun je ook een ander systeem gebruiken. Zorg er voor dat alle lege kaartjes met hun opschrift zichtbaar in de SD kaarthouder zitten. Dus met de voorkant zichtbaar. Wil je een kaartje vol met kostbare foto’s en of video’s in het SD kaarthouder etui steken, steek dit kaartje dan met de achterkant naar voren in het etui. Op deze manier heb je bij het openen van het SD kaarthouder etui een overzicht welke kaartjes nog leeg zijn en welke kaartjes foto’s en video’s bevatten.

SD kaartjes uitlezen

Thuis gekomen na een foto- of videosessie kun je een voor een de volle kaartjes die met de achterkant naar voren in het SD kaarthouder etui zitten, uit het etui halen. Met behulp van een SD kaartlezer kun je de foto’s en video’s op je laptop of PC zetten. Je kunt ervoor kiezen om de kaartjes in de SD kaartlezer te wissen of om dat later in je foto- of videocamera te doen. Zorg ervoor dat je – voor je het geheugenkaartje leegmaakt - een goede backup maakt van de foto’s en video’s die je op je laptop of PC hebt overzet. Steek het SD geheugenkaartje vervolgens weer met de voorkant naar voren in het SD kaarthouder etui. Gebruik je SD geheugenkaartjes, dan kun je zodra je het kaartje uit je camera haalt de schrijfbeveiliging aanzetten. De schrijfbeveiliging is het kleine schuifje aan de lange zijkant van het kaartje. Dit handige schuifje geeft aan je foto- of filmcamera door of het SD geheugenkaartje wel of niet beschreven mag worden. Dit is niet alleen een goede indicatie dat het kaartje vol of bijna vol is, maar deze kleine voorziening zorgt er ook voor dat je het SD geheugenkaartje niet per ongeluk overschrijft of formatteert, iets dat veel ellende veroorzaakt voor jou, je bekenden of je opdrachtgevers.

Tips en trucks

Mocht het je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch overkomen dat je het kaartje formatteert of wist, stop dan onmiddellijk! Ga nooit nieuwe foto’s op het kaartje maken. Vaak zijn de kostbare herinneringen op het kaartje namelijk nog te redden. Hiervoor heb je wel speciale software nodig. Deze software is vaak op de website van de fabrikant van het SD geheugenkaartje te downloaden. Kom je er zelf niet uit of durf je de software zelf niet te gebruiken, ga dan naar een van de vele foto- en videofora en vraag daar om hulp. Er zijn ook experts die tegen betaling nog veel kostbaar materiaal van een gewist of geformatteerd SD geheugenkaartje kunnen redden. Heb je verschillende soorten geheugenkaartje zoals SD kaartjes, Micro SD kaartjes of Compact Flash kaartjes? Dan loont het om een SD kaarthouder te kopen waar de verschillende soorten geheugenkaartjes gezamenlijk in passen. Zo heb je bij het openen van de SD kaarthouder altijd meteen overzicht over de verschillende kaartjes en welke je gebruikt hebt en welke nog leeg zijn. Gebruik je regelmatig Micro SD kaartjes, dan is het verstandig om ook een Micro SD naar SD kaart adapter in je SD kaarthouder te steken. Met een micro SD naar SD kaart adapter kun je al je Micro SD kaartjes ook gebruiken in foto- en videocamera’s die op de standaard SD kaartjes werken.

Hulp en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van een SD kaarthouder? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links