Micro SD kaarten

We bieden SDHC aan met een geheugencapaciteit tussen 4 en 32 GB en FAT32-formatering (bestandsstructuur) en diens opvolger, de SDXC (tussen 64 GB en 2 TB) met exFAT formatering. SDHC is bruikbaar met SDXC card readers. SDXC werkt alleen in SDHC compatible card readers als die ook exFAT formattering ondersteunen. exFat wordt standaard ondersteund vanaf Windows 7 en MAC 10.6.6 (Snow Leopard). Naast de geheugencapaciteit is ook de minimale lees/schrijfsnelheid van belang (vooral voor video). Die speed wordt weergegeven in Megabytes per seconde met klassen: Speed (2, 4, 6, 8, 10 MB/s), UHS (1, 3: 10, 30 MB/s) en V (V6, V10, V30, V60, V90: 6-90 MB/s).

Prijs Meest verkocht   Filteren
€ 4,75€ 5.59

Micro SD kaart - Strontium - 4 GB

 

  Strontium |  SDHC
  Klasse: 6
  Leessnelheid: 4 Mbps
  Schrijfsnelheid: 4 Mbps

€ 4,95€ 5.82

Micro SD kaart - Strontium - 8 GB

 

  Strontium |  SDHC
  Klasse: 6
  Leessnelheid: 6 Mbps
  Schrijfsnelheid: 6 Mbps

€ 5,50€ 6.47

Micro SD kaart - Strontium - 16 GB

 

  Strontium |  SDHC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 65 Mbps
  Schrijfsnelheid: 20 Mbps

€ 9,95€ 11.71

Micro SD kaart - Strontium - 32 GB

 

  Strontium |  SDHC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 70 Mbps
  Schrijfsnelheid: 20 Mbps

€ 17,95€ 21.12

Micro SD kaart - Strontium - 64 GB

 

  Strontium |  SDXC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 85 Mbps
  Schrijfsnelheid: 20 Mbps

€ 36,95€ 43.47

Micro SD kaart - Strontium - 128 GB

 

  Strontium |  SDXC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 100 Mbps
  Schrijfsnelheid: 100 Mbps

€ 6,95

Micro SD kaart - Silicon Power - 8 GB

 

  Silicon Power |  SDHC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 40 Mbps
  Schrijfsnelheid: 15 Mbps

€ 7,95

Micro SD kaart - Silicon Power - 16 GB

 

  Silicon Power |  SDHC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 10 Mbps
  Schrijfsnelheid: 10 Mbps

€ 15,95

Micro SD kaart - Silicon Power - 32 GB

 

  Silicon Power |  SDHC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 40 Mbps
  Schrijfsnelheid: 15 Mbps

€ 29,95

Micro SD kaart - Silicon Power - 64 GB

 

  Silicon Power |  SDXC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 85 Mbps
  Schrijfsnelheid: 15 Mbps

€ 49,95

Micro SD kaart - Silicon Power - 128 GB

 

  Silicon Power |  SDXC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 85 Mbps
  Schrijfsnelheid: 15 Mbps

€ 109,95

Micro SD kaart - Silicon Power - 256 GB

 

  Silicon Power |  SDXC
  Klasse: 10
  Leessnelheid: 85 Mbps
  Schrijfsnelheid: 15 Mbps

Wat is een Micro SD kaart?

Deze is bedoeld voor opslag van bijvoorbeeld afbeeldingen en video’s. Het is de kleinste uitvoering die er op dit moment op de markt is. Dit opslagmedium bestaat uit Flash geheugenchips en heeft dus geen bewegende delen die kapot kunnen gaan. Hierdoor hoef je niet zeer voorzichtig ermee om te gaan. Het is voorzien van vergulde contacten die lang meegaan. Deze contacten dienen voor energietoevoer naar de geheugenchips en de overdracht van de data. Raak deze contacten zo min mogelijk aan met je vingers, dan worden ze niet aangetast door de natuurlijke huidzuren. Ze blijven dan lang betrouwbaar contact maken. Het flash geheugen onthoudt ook zonder dat de Micro SD kaart van spanning is voorzien voor lange tijd de gegevens die erop zijn opgeslagen. Hierdoor is dit een ideaal opslagmedium voor gebruik in fototoestel en videocamera, smartphone en drone. Zorg ervoor dat je bij het insteken en verwijderen van dit opslagmedium het toestel waar je hem in wilt steken of uit wilt verwijderen, helemaal uitschakelt. Hiermee voorkom je dat er afbeeldingen, video’s of andere data die erop staan verloren gaan.

Opslagcapaciteit en snelheid

Een van de belangrijkste eigenschappen is de opslagcapaciteit. Deze wordt aangegeven in Gigabyte (GB). In de opslagindustrie is een Gigabyte gelijk aan 1000 MB. We hebben kaartjes met de volgende opslagcapaciteit in ons assortiment:

  • 4GB;
  • 8GB;
  • 16GB;
  • 32GB;
  • 64GB;
  • 128GB.
De snelheid wordt aangegeven in Mbps. Dit staat voor Mega bits per seconde. Let op: een bit is niet gelijk aan een byte. Een Byte bevat 8 bits. Theoretisch moet je de snelheid in bit door 8 delen om de snelheid in Bytes uit te rekenen. In de praktijk heb je te maken met zogenoemde protocol overhead. Dit houdt in dat er iets meer data verstuurd worden dan de eigenlijke data van de afbeelding zelf. Hierdoor kun je in de praktijk de snelheid in bits delen door tien om de snelheid in Byte uit te rekenen.

Lees- en schrijfsnelheid

Een Micro SD kaart heeft twee verschillende snelheden, namelijk de lees- en schrijfsnelheid. Maak je een foto die weggeschreven wordt, dan heb je te maken met de schrijfsnelheid. Wil je foto’s of video’s van een geheugenkaartje op je computer overzetten, dan heb je te maken met de leessnelheid. Hoe hoger de schrijfsnelheid hoe sneller de camera foto’s op het opslagmedium kan wegschrijven en hoe korter je hoeft te wachten tussen foto’s. Bij het maken van video’s met hoge resolutie is het belangrijk dat het opslagmedium een schrijfsnelheid heeft die hoog genoeg is. Je kunt in de gebruiksaanwijzing van je camera nagaan wat de minimale benodigde schrijfsnelheid is. Hoe hoger de leessnelheid hoe sneller je foto’s en video’s naar je computer kunt kopiëren. Een leessnelheid van 40 Mbps (Mega bit per seconde) komt overeen met een snelheid van circa 4 MBps (Megabyte per seconde). Heb je een foto van 4 Megabyte dan duurt het 0,25 seconde (snelheid gedeeld door factor 10) voor deze van het opslagmedium gelezen is. Dat valt bij één foto nog wel mee. Wil je er echter 1000 kopiëren, dan zit je 250 seconden te wachten, dat is meer dan 4 minuten en 10 seconden.

Micro SD kaart kopen

Maakt je fototoestel foto’s die gemiddeld 10 Mb groot zijn, dan kun je ongeveer honderd stuks per Gigabyte opslaan. Wil je duizend stuks kunnen opslaan, dan heb je een opslagmedium nodig met een capaciteit van 10 GB. Voor video’s geldt hetzelfde, maar houd er rekening mee dat een video veel meer geheugenruimte inneemt. De hoeveelheid opslag benodigd voor een video wordt aangegeven in Megabyte per minuut video. Deze is sterk afhankelijk van je videocamera. Bij video is dus de lengte van de videoclip bepalend voor de hoeveelheid opslag die een clip gebruikt. De opslagcapaciteit wordt ook aangegeven in klassen. SDHC staat voor SD High Capacity en wordt gebruikt als aanduiding voor een opslagcapaciteit van 4 GB tot 32 GB. Heb je een apparaat met een aanduiding SDHC, gebruik dan alleen een opslagmedium met de aanduiding SDHC. SDXC staat voor SD eXtended Capacity en wordt gebruikt als aanduiding een opslagcapaciteit van 64 GB tot 2 TB (Tera Byte = 1000 GB). Heb je een apparaat met de aanduiding SDXC dan kun je zowel een opslagmedium met de aanduiding SDHC en SDXC gebruiken.

Hulp en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "We wilden nog snel een reserve kaartje hebben voor op vakantie. Gelukkig binnen een dag geleverd. Nu kunnen we foto's maken zonder na te denken." 9,8
Uitstekend "Goede service, snel in huis." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links