SD kaart 64GB

Een SD kaart 64GB kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Tegenwoordig vinden we SD kaarten in mobiele telefoons, camera’s, tablets, navigatiesystemen, enzovoorts. Je kunt verschillende soorten bestanden op een micro SD kaart 64GB zetten en vervolgens op een apparaat kunt bekijken. Andersom kun je ook foto’s van je camera op de SD kaart plaatsen en deze op een computer of televisie uitlezen. Er zijn verschillende soorten SD kaarten, Behalve een verschil in geheugen, zit er ook verschil in de snelheid die een SD kaart 64GB je biedt. Kies jij voor een Kingston micro SD kaart 64GB of een SD kaart 64GB SanDisk?

SD kaart 64GB: hoeveel geheugen heb ik?

Bij het kopen van een SD kaart heb je de keuze tussen SD kaarten met verschillende opslagcapaciteiten. Naast een SD kaart 64GB heb je bijvoorbeeld ook een SD kaart met een opslagcapaciteit van 128GB. Welke opslagcapaciteit voldoende is, hangt sterk af van het doel waarvoor je de micro SD kaart 64GB koopt. Wanneer je een micro SD kaart 64GB koopt voor het bekijken van foto’s (1-1,5MB per foto) of een/twee films (1,5-3GB per film), is dit ruim voldoende. Mocht je een veel groter aantal films, of bijvoorbeeld grote kaarten voor je navigatiesysteem op je SD kaart 64GB zetten, dan kan deze al snel vol raken. In zo’n geval is dan ook verstandiger om voor een SD kaart met een groter geheugen te kiezen. Door de jaren heen is een micro SD kaart 64GB kopen steeds voordeliger geworden. Het is zodoende aan te raden om voor 64GB opslagcapaciteit te kiezen. Camera’s zijn immers ook steeds beter en scherper geworden, waardoor foto’s meer geheugen vereisen en kleinere geheugenkaarten snel vol zullen zitten.

Schrijfbeveiliging? Dat kan zeer handig zijn

Veel consumenten gebruiken hun SD kaart 64GB voor het bewaren van belangrijke bestanden. Dit kunnen persoonlijke documenten zijn, maar bijvoorbeeld ook foto’s van dierbare herinneringen. Je wilt voorkomen dat je deze bestanden verliest! Helaas komt het regelmatig voor dat mensen bestanden per ongeluk overschrijven of verwijderen. In het geval van een micro SD kaart 64GB is het erg lastig om deze bestanden nog te herstellen. Gelukkig bestaat hier tegenwoordig een oplossing voor! Een SD kaart 64GB kopen met schrijfbeveiliging voorkomt dat je bestanden per ongeluk overschrijft of verwijdert. Met een schrijfbeveiliging is het mogelijk om de SD kaart als het ware op “slot” te zetten. Het is in dit geval niet mogelijk om bestanden op de SD kaart te zetten. De mogelijkheid om deze schrijfbeveiliging te gebruiken zit vaak in de SD kaart adapter, die je in veel gevallen standaard bij de micro SD kaart 64GB krijgt. Met een klein schuifje aan de zijkant van de adapter kun je de schrijfbeveiliging activeren. De adapter zelf gebruik je om de SD kaart op een computer of televisie uit te kunnen lezen.

De schrijf- en leessnelheid

Naast het geheugen wat een SD kaart je biedt, is het belangrijk om naar de lees- en schrijfsnelheid van de micro SD kaart 64GB class 10 te kijken. Voor veel consumenten zal voornamelijk de schrijfsnelheid van de SD kaart 64GB van belang zijn. De schrijfsnelheid van een SD kaart 64GB geeft namelijk aan hoe snel bestanden op de SD kaart gezet kunnen worden. Wanneer je de SD kaart in een camera of mobiele telefoon gebruikt, wil je snel meerdere foto’s achter elkaar kunnen maken. Op het moment dat de schrijfsnelheid van de SD kaart beperkt is, betekent dit dat je minder snel foto’s kunt maken. De foto’s zullen immers steeds opgeslagen moeten worden, nadat deze gemaakt zijn. Ook voor het filmen in HD-kwaliteit is een hoge schrijfsnelheid van belang. We raden je aan om in dit geval voor een schrijfsnelheid van minimaal 60 MB per seconde te kiezen. Veel SD kaarten bieden deze schrijfsnelheid tegenwoordig al. Onder de leessnelheid van de micro SD kaart 64GB verstaan we de snelheid waarmee bestanden kunnen worden uitgelezen. Dit is minder van belang. Mocht je de micro SD kaart in een navigatiesysteem gebruiken, dan kan een hoge leessnelheid wel aantrekkelijk zijn.

Spatwaterdichte en stevige SD kaart 64GB

Om de kans op bestandsverlies zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om voor een SD kaart van een bekend merk te kiezen. Deze SD kaarten zijn vaak spatwaterdicht en schokbestendig. Denk bijvoorbeeld aan een micro SD kaart 64GB die in een fototoestel gebruikt wordt. Het kan voorkomen dat er vocht bij de SD kaart komt, waardoor het belangrijk is dat deze spatwaterdicht is. In het geval van een micro SD kaart 64GB die je in een navigatiesysteem gebruikt, is de schokbestendigheid van belang. Tijdens het rijden zal het navigatiesysteem en de bijbehorende SD kaart 64GB een groot aantal schokken te verwerken krijgen.

Hoe komt de prijs van SD kaarten tot stand?

De prijs van een SD kaart wordt door verschillende factoren bepaalt. Allereerst speelt het type geheugenkaart hier een rol in. Denk aan het verschil tussen een SD- en een micro SD-kaart. Daarbij bestaan er tussen de SD kaarten zelf ook enkele verschillen. Een SDXC-kaart is het meest gebruikte type SD kaart, die vaak een groter geheugen heeft dan een standaard SD kaart. ‘XC’ staat in dit geval voor Extended Capacity. De traditionele SD kaart wordt vaak nog gratis bij verschillende elektronische apparaten gegeven en heeft een geheugen van niet meer dan een paar GB. Naast het type SD kaart speelt ook het geheugen van de SD kaart een rol bij het bepalen van de prijs. Een derde aspect is de lees- en schrijfsnelheid van de SD kaart. Des te hoger deze snelheid is, des te hoger zal de prijs voor de SD kaart ook liggen.

Vragen en advies

Kies voor een SD kaart van 64GB die jij aansluit bij je persoonlijke voorkeuren! Mocht je vragen hebben of advies willen bij de aanschaf van een SD kaart van 64GB, dan kun je ons op 043-7820543 bellen. Ook kun je onze klantenservice mailen via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links