SD kaart 32GB

Er zijn steeds meer apparaten waarvoor je een SD kaart 32GB kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele telefoon, een fototoestel, een navigatiesysteem, een tablet, enzovoorts. Met een micro SD kaart 32GB is het mogelijk om het geheugen van deze apparaten uit te breiden. Zo kun je meer foto’s, films en kaarten opslaan! Een SD kaart 32GB kopen is echter niet eenvoudig. Kies je bijvoorbeeld voor een Kingston micro SD kaart 32GB, of ga je voor een van SD kaart 32GB SanDisk? Wij vertellen je alles over de verschillen tussen SD kaarten en waar je op moet letten voordat je een keuze maakt. Denk aan de opslagcapaciteit, de lees- en schrijfsnelheid van SD kaarten, etc.

Heb ik voldoende aan een SD kaart 32GB?

Wanneer je besluit een SD kaart te kopen, heb je de keuze uit verschillende soorten geheugenkaarten. Het voornaamste verschil zit hierbij in de opslagcapaciteit die een micro SD kaart je biedt. Of een SD kaart 32GB voldoende ruimte biedt, is afhankelijk van de toepassing waarvoor je hem gaat gebruiken. Wanneer je de SD kaart 32GB bijvoorbeeld in een fotocamera gebruikt, dan biedt dit type geheugenkaart voldoende ruimte voor enkele honderden tot duizenden foto’s, afhankelijk van de resolutie van de camera. Voor het opnemen van HD films kan het daarentegen verstandig zijn om een micro SD kaart met meer opslag capaciteit te kiezen. Datzelfde geldt voor het gebruik van een micro SD kaart in een tablet, voor het bekijken van films. Een film neemt al snel 1,5 tot 3 GB aan geheugen in beslag. Een SD kaart met 64GB geheugen is dan een verstandigere keuze. Mocht je de SD kaart 32GB voor een navigatiesysteem gebruiken, kijk dan vooraf hoe groot de wegenkaarten zijn die je wilt opslaan. Landen als Frankrijk, Spanje en Duitsland nemen al snel een paar GB van het geheugen in beslag. En wil je heel Europa op kunnen slaan dan kan 32GB wel eens te weinig zijn.

SD kaart 32GB met schrijfbeveiliging kopen

Om te voorkomen dat je bestanden overgeschreven worden, zijn sommige SD geheugenkaarten uitgevoerd met een schrijfbeveiliging. Deze schrijfbeveiliging van een SD kaart 32GB kan over het algemeen aan de zijkant van de meegeleverde adapter geactiveerd worden. Vaak krijg je deze adapter gratis bij een micro SD kaart 32GB. Met een schrijfbeveiliging is het niet langer mogelijk om de bestanden te overschrijven. Houd er rekening mee dat het ook niet mogelijk is om nieuwe bestanden op je SD kaart 32GB te zetten. De schrijfbeveiliging kan alleen gebruikt worden wanneer je de SD kaart 32GB in een computer of televisie stopt. In een mobiele telefoon, fotocamera of navigatiesysteem gebruik je enkel een micro SD kaart 32GB zonder adapter. Dergelijke apparaten zullen bestanden echter vrijwel nooit automatisch overschrijven, omdat bij foto’s en video’s standaard het tijdstip waarop ze genomen zijn in de naam zit waardoor die uniek wordt.

Schrijf- en leessnelheid van een SD kaart

Bij het vergelijken van SD kaarten zal je verschillen in de lees- en schrijfsnelheid zien. De schrijfsnelheid van een SD kaart 32GB geeft aan met welke snelheid bestanden aan het op de micro SD kaart 32GB weggeschreven worden. De snelheid wordt aangegeven met een zogenoemde “class”, of “klasse”. Die kan variëren van 2 tot 10 en er zijn ook U- en V-klassen. De micro SD kaart 32GB klasse 10, met een maximale schrijfsnelheid van 10MB per seconde, komt het vaakst voor. De SD kaart 32GB class 10 zijn voor de meeste toepassingen, zoals het maken van foto’s, prima geschikt. Wanneer je met een videocamera full HD of 4K video’s wil filmen dan kun je het beste een micro SD kaart 32GB kopen met een hogere schrijfsnelheid, Class U3 of V30 bijvoorbeeld. Zo voorkom je dat de beelden haperingen vertonen! De leessnelheid van een SD kaart geeft aan hoe snel bestanden kunnen worden uitgelezen. Die is wel van belang wanneer je de SD kaart in een navigatiesysteem gebruikt zodat de kaarten snel geraadpleegd kunnen worden.

Wat is het verschil tussen een SD-, SDHC en SDXC-kaart?

Bij de aanschaf van een SD kaart 32GB valt je mogelijk op, dat achter veel SD kaarten de toevoeging SDHC of SDXC staat. De normale, eerste generatie, SD kaarten hebben een maximale opslagcapaciteit van 4GB. Deze geheugenkaarten worden vaak standaard bij een fototoestel of een navigatiesysteem gegeven. Ze bieden je de mogelijkheid om de je eerste foto’s te maken en de eerste kaarten aan je navigatiesysteem toe te voegen maar uiteindelijk zal dat niet voldoende blijken te zijn. Geheugenkaarten met capaciteit tussen 8 en 32GB hebben de toevoeging ”HC” gekregen. Die staat voor High Capacity. En er zijn nu ook SDXC geheugenkaarten waarbij de maximale opslagcapaciteit tussen de 64GB en 2TB (2000GB) ligt. Meestal hebben de kaarten met een grotere capaciteit ook een hogere lees- en schrijfsnelheid, maar de werking van een SD kaart 32GB met de toevoeging XC is hetzelfde als die van een standaard SD kaart. Je moet er wel rekening mee houden dat sommige apparaten een maximale grootte ondersteunen. Die ligt nu vaak op 128 of 256 GB. Een SD kaart 32GB is dus geschikt voor vrijwel ieder navigatiesysteem, foto- of videocamera.

Degelijke SD kaart 32GB kopen

Het is aan te raden om bij de aanschaf van een micro SD kaart 32GB goed op de degelijkheid van de SD kaart 32GB te letten. Wanneer de micro SD kaart 32GB beschadigd zou raken, zou dit kunnen betekenen dat de bestanden op de SD kaart 32GB verloren gaan. Dit wil je vanzelfsprekend voorkomen! Vaak is een SD kaart 32GB uitgevoerd met verschillende extra beveiligingen, om het verlies van bestanden te voorkomen. Zo kan een micro SD kaart 32GB (spat)water- en schokbestendig zijn. Een schokbestendige micro SD kaart is vooral fijn, wanneer je deze in een navigatiesysteem gebruikt. Je SD kaart krijgt in dit geval een groot aantal schokken tijdens het rijden. Verder is het raadzaam om een SD kaart, wanneer je hem niet gebruikt, in het speciale hoesje te bewaren dat je erbij geleverd krijgt zodat er geen stof en vuil in de kaart kan binnendringen.

Vragen en advies

Kies de juiste 32GB (micro) SD geheugenkaart in onze shop. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een SD kaart 32GB? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links